Verlenging tijdelijke werkloosheid Corona tot 31 augustus 2020

De regering heeft de vereenvoudigde toepassing tijdelijke werkloosheid Corona verlengd tot 31 augustus 2020. Tot die datum moet je als werkgever geen voorafgaande aanvraag doen van de werkloosheid en moet de werknemer niet in het bezit zijn van een controlekaart.

Wat na 31 augustus 2020? 

De regering wil de tijdelijke werkloosheid Corona alleen verlengen voor specifieke sectoren zoals toerisme, eventbureau’s, horeca,…. Deze sectoren moeten nog afgebakend worden.

Heb je als werkgever die niet onder de specifieke sectoren valt, na 1 september nog steeds onvoldoende werk voor je werknemers dan kan je gebruik maken van economische werkloosheid. Hierbij zijn meer verplichtingen. De aanvraag economische werkloosheid voor arbeiders loopt redelijk vlot, maar indien je bedienden hebt moet je een dossier opbouwen voor RVA. Je kan hierover informatie terugvinden in mijn Coronagids. https://www.legalplushr.be/gratis-hulp-corona/gids-geen-tewerkstelling-werknemers-tijdens-de-coronacrisis

Vandaag is het nog niet duidelijk of er vereenvoudigingen gaan komen in deze aanvraagprocedure economische werkloosheid voor bedienden.  Men spreekt van de voorwaarde van een vermindering van 10% omzet. Je evalueert best begin augustus de situatie en indien nodig start je begin augustus je dossier voor erkenning onderneming in moeilijkheden op zodat je in september gebruik kan maken van de economische werkloosheid voor bedienden.

Minneveldstraat 92 3070 Kortenberg
info@legalplushr.be
T 0496 92 42 61
WhatsApp


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x