Nog geen actie genomen voor de sociale verkiezingen in mei 2020?

Alle bedrijven in België die minimum 50 werknemers (inclusief uitzendkrachten) zijn verplicht om de sociale verkiezingen te organiseren. Ook indien er geen vakbond in het bedrijf aanwezig is.

Tijdens deze verkiezingen worden de werknemersvertegenwoordigers verkozen voor het Comité voor Preventie en Bescherming en indien het bedrijf meer dan 100 werknemers heeft eveneens voor de ondernemingsraad.

De sociale verkiezingen is een strikte procedure met heel wat regels en deadlines. Reeds half december moet de werkgever deze procedure opstarten.

De organisatie van de sociale verkiezingen vergt een grondige voorbereiding. Zo moet je als werkgever weten:

  • wat je onderneming is,
  • wat het gemiddeld aantal werknemers is,
  • welke personeelscategorieën er zijn,
  • wie de leidinggevende zijn en
  • op welke datum de stemming zal plaatsvinden.

De werkgever moet voorafgaand aan de verkiezingsdag op vastgelegde tijdstippen opgelegde informatie uithangen en werknemers en de vakorganisaties informeren. Zoals bijvoorbeeld aantal werknemers, wie zijn de leidinggevenden, afbakening technische bedrijfseenheden, afbakening personeelscategorieën, datum van de sociale verkiezingen, aantal mandaten in overlegorgaan, kiezerslijsten, kandidaten,…

In de procedure zijn beroepstermijnen voorzien, wat wil zeggen dat als de vakorganisaties of werknemers niet akkoord zijn met deze bekendgemaakte informatie, ze voor een bepaalde deadline een beroep kunnen neerleggen bij de Arbeidsrechtbank. Deze rechtbank moet dan op zijn beurt voor een bepaalde datum een uitspraak doen.

Indien de stemming niet volgens de regels verloopt kunnen de vakorganisaties tot aan de 15de dag na de verkiezingen een bezwaar indienen bij de Arbeidsrechtbank. Deze oordeelt dan of dit terecht is of niet. Indien de Arbeidsrechtbank beslist dat de stemming niet correct is verlopen kan deze beslissen dat de hele verkiezingsprocedure van 150 dagen opnieuw moet uitgevoerd worden. Dit willen je natuurlijk vermijden.


Wil je weten welke actie je moet nemen? Download dan het gratis e-book “Wat moet je weten over de sociale verkiezingen 2020” Nood aan hulp bij het organiseren van de sociale verkiezingen? Contacteer me dan voor een gratis kennismakingsgesprek via https://www.legalplushr.be/gratis-hulp-1/gratis-informatiesessie-en-kennismakingsgesprek of via info@legalplushr.be. Ik licht je met veel plezier toe wat deze verkiezingen inhoud en hoe ik jou hierbij kan helpen.

Meer items

Je werknemer valt ziek tijdens de vakantie, moet ik dan gewaarborgd loon betalen? Waarom heb ik bij de aanwerving van mijn eerste werknemer een uitgebreide functieomschrijving nodig? Hoe het gewaarborgd loon recupereren bij derden? Mag ik als werkgever de mailbox van mijn werknemer controleren? Heeft je bedrijf geen arbeidsreglement of heb je deze al in jaren niet meer geupdate? Welke waarden draagt jouw bedrijf? Ik wil mijn werknemers belonen, maar me hier niet blauw aan betalen Wanneer moet ik mijn werknemer een woon-werkvergoeding betalen? Een functieomschrijving dat heb ik niet nodig? Sociale verkiezingen DAG X :reeds nagedacht over de inrichting en openingsuren van je stembureau? Heb jij al eens een onkostenvergoeding als een loonsopslag toegekend? Geniet van vrijstelling werkgeversbijdrage bij de aanwerving van je eerste werknemer Sociale verkiezingen, pas op! Kandidaten zijn reeds beschermd tegen ontslag, zonder dat je het weet! Ben ik verplicht om sociale inspectie toe te laten in mijn bedrijf? Wat moet je zeker opnemen in je “car policy”? Heb jij je vervangende feestdagen en collectieve sluiting voor 2020 reeds bekendgemaakt aan je personeel? 2 op de 3 werknemers toch ontslagen na langdurige ziekte Uitzendkrachten en sociale verkiezingen Welke acties kan een bedrijf nemen om werknemers te stimuleren en te helpen om te stoppen met roken. Gratis webinar sociale verkiezingen 2020 Wat moet je weten voor je de verkiezingen opstart! Waarom het als KMO bedrijf voordelig is om je huidige manier van "verlonen" in kaart te brengen? Is mijn bedrijf verplicht om de sociale verkiezingen te organiseren? Waarom “gewoon” een bonus toekennen zonder je werknemers te evalueren geen goed idee is? Kortere opzegtermijnen voor nieuwe arbeidsovereenkomsten vanaf 1 mei 2018

Minneveldstraat 92 3070 Kortenberg
info@legalplushr.be
T 0496 92 42 61
WhatsApp


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x