Sociale verkiezingen DAG X :reeds nagedacht over de inrichting en openingsuren van je stembureau?


Bij de procedure van de sociale verkiezingen moeten de bedrijven binnen paar dagen de lijsten van Dag X uithangen.   Dag X heeft exact plaats 90 dagen voor de effectieve stemming en is de officiële aankondiging van de verkiezingen.

Op de lijsten van dag X moet je dus de openingsuren van je stembureau uithangen.  Hierover moet je een akkoord hebben met de Ondernemingsraad of het CPBW, indien deze aanwezig is.  De  openingsuren van het stembureau kunnen daarna niet meer gewijzigd worden.

Je bekijkt dus best op voorhand hoe je dit aanpakt, rekening houdend met de voorbereiding (uur tot anderhalf uur) en het aantal werknemers dat zal moeten stemmen.  Vergeet niet dat je stembureau best al deze stemmen nog dezelfde dag telt.  

Wat doe je als je technische bedrijfseenheid uit verschillende tewerkstellingenplaatsen bestaat? 

Dan bekijk je best of je per site secundaire stembureaus kan plaatsen.  Indien er per site niet veel medewerkers  (min. 25) zijn dan kan je opteren voor een mobiel stembureau dat op een vooraf vastgesteld tijdstip zich installeert op de werkplek.  Zijn de sites te ver uiteen of zijn er niet veel medewerkers tewerkgesteld in de site, dan kan je best opteren voor bijvoorbeeld één stembureau in het hoofdkantoor te installeren en dat de medewerkers van de kleinere sites per brief stemmen in plaats van fysiek in het stembureau.

Stemming per brief kan alleen na een akkoord met alle vertegenwoordigers van de representatieve werknemersorganisaties en van de representatieve kaderledenorganisaties en moet ten laatste op dag X+56 plaatsvinden.

Het toekennen van een voorzitter en plaatsvervangende voorzitter moet gebeuren ten laatste X+40.  Tussen X+36 en X+54 duidt de voorzitter de secretaris, plaatsvervangende secretaris en bijzitters aan.  Je hebt hier dus nog even tijd voor.


Meer items

Mag ik als werkgever de mailbox van mijn werknemer controleren? Heeft je bedrijf geen arbeidsreglement of heb je deze al in jaren niet meer geupdate? Welke waarden draagt jouw bedrijf? Ik wil mijn werknemers belonen, maar me hier niet blauw aan betalen Wanneer moet ik mijn werknemer een woon-werkvergoeding betalen? Een functieomschrijving dat heb ik niet nodig? Heb jij al eens een onkostenvergoeding als een loonsopslag toegekend? Geniet van vrijstelling werkgeversbijdrage bij de aanwerving van je eerste werknemer Sociale verkiezingen, pas op! Kandidaten zijn reeds beschermd tegen ontslag, zonder dat je het weet! Ben ik verplicht om sociale inspectie toe te laten in mijn bedrijf? Wat moet je zeker opnemen in je “car policy”? Heb jij je vervangende feestdagen en collectieve sluiting voor 2020 reeds bekendgemaakt aan je personeel? 2 op de 3 werknemers toch ontslagen na langdurige ziekte Uitzendkrachten en sociale verkiezingen Welke acties kan een bedrijf nemen om werknemers te stimuleren en te helpen om te stoppen met roken. Gratis webinar sociale verkiezingen 2020 Wat moet je weten voor je de verkiezingen opstart! Nog geen actie genomen voor de sociale verkiezingen in mei 2020? Waarom het als KMO bedrijf voordelig is om je huidige manier van "verlonen" in kaart te brengen? Is mijn bedrijf verplicht om de sociale verkiezingen te organiseren? Waarom “gewoon” een bonus toekennen zonder je werknemers te evalueren geen goed idee is? Kortere opzegtermijnen voor nieuwe arbeidsovereenkomsten vanaf 1 mei 2018

Minneveldstraat 92 3070 Kortenberg
info@legalplushr.be
T 0496 92 42 61
WhatsApp


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x