Wat kan je als werkgever doen als morgen het land plat ligt omwille van het Coronavirus?

Stel dat het Coronavirus zich snel verder verspreidt en België beslist om in “lockdown” te gaan. Het openbaar leven valt stil, regio’s worden afgesloten, iedereen moet thuisblijven,…

Wat zijn je verplichtingen als werkgever?

Wat zijn je verplichtingen als werkgever? Eerst en vooral wil ik je er attent op maken dat in het kader van welzijnswet de werkgever preventieve- en beschermingsmaatregelen moet nemen voor zijn werknemers om blootstellingen aan virussen te vermijden. Je extern bureau voor preventie en bescherming kan je hierin adviseren.

Welke mogelijkheden heb je als werkgever?

Thuiswerk?

Ingeval je het werk op afstand kan organiseren en je kan het nodige technisch materiaal hiervoor ter beschikking stellen kunnen je werknemers thuis werken. Hier roep je dus occasioneel telewerk in. Je spreekt best op voorhand af met je werknemers hoe ze zullen werken, de arbeidsduur, hoe je hun werk nakijkt of je al dan niet een vergoeding voorziet,….

Overmacht via RVA

Heb je bovenstaande mogelijkheid niet omdat je bij klanten werkt, je winkel moet sluiten, je werkatelier moet sluiten,…. Dan kunnen de medewerkers onmogelijk hun werk doen en is hier spraken van “overmacht”. Overmacht schorst het contract, maar de RVA heeft op 11 februari 2020 het coronavirus als overmacht erkent. Bij een “lockdown” kan je dus overmacht aanvragen aan RVA. Het voordeel hier is dat je als werkgever niet verplicht bent om loon te betalen, maar de RVA kent een uitkering toe aan je werknemers. Als werkgever moet je zo snel mogelijk een elektronische aangifte doen bij het werkloosheidsbureau van de exploitatiezetel. Als reden van overmacht vermeld je ‘CORONAVIRUS’. Daarnaast moet je ook nog een schriftelijke aanvraag tot erkenning van de overmacht indienen met een gedetailleerde uitleg waaruit blijkt dat de werkloosheid is veroorzaakt door overmacht, veroorzaakt door het coronavirus.

Natuurlijk leidt een “lockdown” tot veel economische schade, maar op die manier beperk je je personeelskosten.

Nood aan advies bij tewerkstelling van je werknemers? Contacteer me dan voor een gratis kennismakingsgesprek

Blijf je graag op de hoogte van de actualiteit? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief


Wat kan je als werkgever doen als morgen het land plat ligt omwille van het Coronavirus?
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x