Hoe stel je een eerlijk en marktconform verloningspakket samen?

Het is niet eenvoudig om een goed opgebouwde, marktconforme en toch geoptimaliseerde verloning aan te bieden.   We hebben een hoge loonlast, maar toch voorziet de wetgever wel wat mogelijkheden om het loon te optimaliseren.

Daarnaast zijn er heel wat profielen gegeerd op de arbeidsmarkt.  Waardoor het moeilijker wordt om kandidaten te overtuigen om bij je te komen werken.  Wat biedt de concurrentie?  Wat verwacht de kandidaat...?


Voor wie?

  • Je wilt je HR-beleid naar een hoger niveau brengen.
  • Je hebt nood aan een duidelijk overzicht van je personeelskosten.
  • Je wilt weten wat een marktconform loon is.
  • Je vraagt je af hoe je de loonkost nog kan optimaliseren. 
  • Je wil je medewerkers blijven motiveren en aan je onderneming binden.
  • Je onderneming groeit en je wilt je fundamenten goed zetten.

Dan kunnen wij jou verder helpen.

Hoe gaan we tewerk?

We leggen met jou een traject af en helpen jou om een strategisch loonbeleid uit te bouwen dat afgestemd is op je bedrijfsdoelstellingen.

We helpen je om eerst de fundamenten in orde te brengen, zoals een correcte toepassing van de arbeidsvoorwaarden, toepassing van verloning binnen je paritair comité, het bepalen van je missie en bedrijfsdoelstellingen,... en  daarna bouwen we hierop  een toekomstgericht verloningsbeleid.

1 Uitgewerkt verloningsbeleid

We starten het traject met het leggen van de fundamenten. Op basis van je missie en visie benoemen we de waarden en normen van het bedrijf en brengen we de bedrijfsdoelstellingen in kaart. Hierop werken we een organisatiestructuur uit en brengen we duidelijk in kaart wie welke rol heeft in het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen.

Eens de fundamenten er zijn, werken we een toekomstgericht compensation & benefitbeleid uit. Eerst maken we een functieclassificatie of rollenmatrix op.  In de volgende stap adviseren we hoe je jouw verloning kan optimaliseren en stemmen we  je loonbeleid af op de sector en de arbeidsmarkt.  we adviseren jou ook over mogelijke opportuniteiten om flexibel te verlonen.

Daarna helpen we  jou om een prestatiemanagementsysteem in te voeren zodat het management de prestaties van de werknemers kan opvolgen, bijsturen en belonen.

Dit is een intensief bedrijfsproces en het is belangrijk dat het management hierin betrokken wordt. Daarnaast is het ook essentieel dat de werkgever de werknemers hierover transparant en eerlijk informeert. We begeleiden de werkgever in dit proces door het management hierbij te betrekken en de communicatie naar de werknemers toe voor te bereiden.

2. Juridisch kader

Na het uitwerken van het verloningsbeleid bezorgen we jou de nodige policies, bijlage bij de arbeidsovereenkomst, aanpassingen arbeidsreglement,... zodat je juridisch helemaal in orde bent.

Hoe stel je een eerlijk en marktconform verloningspakket samen?

Hoe overschakelen naar een elektrisch wagenpark?

Wil jij ook stappen nemen om over te schakelen naar elektrische bedrijfswagens? Denk na over de aanpak en pas je car policy aan over het gebruik van de wagen en het elektrisch opladen

Lees meer

Ik zoek een vaste partner waar ik met mijn vragen terecht kan. Zodat ik snel verder geholpen ben!

Heb je weinig kennis van de wetgeving rond tewerkstelling van werknemers? Kan je de wetswijzigingen niet meer volgen? Heb je snel antwoord nodig op jouw prangende vragen rond arbeidsvoorwaarden, aanwerving, ontslag,...?

Lees meer

Wat als er sociale inspectie op bezoek komt? Dan lopen we zeker tegen de lamp?

Ben je niet zeker of je de regelgeving correct toepast? Wil je je goed voorbereiden op een sociale inspectie? Laat dan je juridische documenten en verloning proactief nakijken.

Lees meer

Hoe kan ik mijn HR beleid verbeteren? En wat heeft mijn bedrijf nodig?

Wil je je HR beleid tillen naar een hoger niveau? Dan kan deze tool meten waar je bedrijf staat qua verloning, fundamenten en wettelijke verplichtingen. Na de scan ontvang je een officieel rapport.

Lees meer

Je eerste werknemer aanwerven? Hoe pak je dit aan?

Je eerste werknemer aanwerven is toch iets speciaals en vergt wel enige voorbereiding. Wat voor profiel zoek je? Welk salarispakket bied je aan? Welke verplichtingen moet je vervullen? Wij begeleiden de startende werkgever naar de aanwerving van de eerste werknemer.

Lees meer

Kan ik nog besparen op mijn personeelskost?

Heb je je personeelskosten al eens onder de loep genomen? Kan je je loon optimaliseren? Zijn je contracten met leveranciers wel goed? Benut je al je steun- en subsidiemaatregelen? We kijken het graag voor jou na.

Lees meer

Hoe kan ik tegemoet komen aan de individuele verwachtingen van mijn medewerkers?

De maatschappij evolueert snel, zo ook de verwachtingen van je medewerkers? Hoe speel je in op de individuele behoefte van je medewerker? Wij helpen je hier graag mee verder

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x