Proactief Juridisch HR advies

Pakket 365 dagen proactief juridisch HR ondersteuning en advies op maat

Wil je in orde zijn wetgeving en regelgeving betreffende je werknemers? En wil je claims en boetes vermijden? Staat het op je to do lijstje, maar kom je er niet toe?

Heb je al eens een conflict gehad met je werknemers of lopen deze de randjes eraf omdat er geen duidelijke afspraken zijn op papier?

Krijg je in deze tijden van Corona benauwd omdat je geen duidelijk overzicht hebt over je personeelskost?  Of heb je het gevoel dat je teveel betaalt, maar is dat wel zo?

Had je het bij de aanvang van de Coronacrisis geen idee welke opties je had om je werknemers al dan niet tewerk te stellen en zat je met de handen in het haar?

Heb je geen idee hoe je een werknemer kan ontslagen?  Of ben je op zoek naar andere alternatieven bij tijdelijke vermindering van werk?

Al nagedacht over het efficiënter inzetten van werknemers op gebied van arbeidsduur en vermeerdering van werk?


Ik bied aan KMO bedrijven een heel jaar lang juridische HR ondersteuning en advies op maat.  Ik ben voor jou een volwaardige partner in je HR Beleid. Zo vind ik het belangrijk dat ik het reilen en zeilen van je bedrijf goed ken.  Wat bied je aan, maar ook hoe is de bedrijfsflow op elkaar afgestemd, welke leidinggevende stijl heb je, wat is je organigram, wie zijn je werknemers,... Alleen op deze manier kan ik correct advies en tools aanbieden.  Ook afgestemd op je ondernemingsstijl. Voor mij is het belangrijk dat je in orde bent met de wettelijke voorschriften.  Ik help zaakvoerders hierin, geen lange handleidingen maar ik bied onmiddelijk implementeerbare tools aan. Daarnaast denk ik mee met jou op gebied van verloning.  Kan je je verloning optimaliseren?  Wat is een marktconforme verloning voor een specifiek profiel? Wat zijn je wettelijke verplichtingen in je paritaire comité?....

Wat levert het je op om met mij in zee te gaan? 

  • Je bent in orde met de wetgeving en je verplichtingen binnen je paritaire comité
  • Je bent pro-actief op de hoogte van wijzigingen en kan dit toepassen in je bedrijf
  • Je leert bij over de regelgeving, zodat je op de hoogte bent van impact op je bedrijf
  • Je kan bij me terecht voor al je vragen die je werknemers je stellen op gebied van HR en verloning.
  • Ik help je verder bij juridisch moeilijke vraagstukken: opmaken arbeidsovereenkomsten, ontslag werknemer, schorsingen overeenkomst, arbeidsduur, tijdelijke werkloosheid,….


Hoe werken we samen? 

1. Per jaar heb je 10 credits voor juridisch advies en antwoorden op je juridische vragen of moeilijkere vraagstukken, opmaken of bijwerken policies, opmaken of bijwerken arbeidsreglement, opmaken arbeidsovereenkomsten, invoeren niet-recurrente bonus, opmaken dienstverleningsovereenkomsten,...

2. 10 x 30 min call via Zoom per jaar (maandelijks behalve juli en augustus) waar je me adhoc vragen kan stellen en we bespreken waartegen je aanloopt.

3. Ik hou je up to date met de wetgeving: 10 Webinars waarin ik de wijzigingen toelicht en we bespreken welke impact dit op je bedrijf heeft.  Daarnaast bied ik ook concrete tools en tips om deze wijzingen te implementeren.

Voorbeeld nu met de aanvang van de Coronacrisis heb ik met al mijn klanten samengezeten en hun geinformeerd welke opties ze hadden en welke acties ze hiervoor moesten nemen.  Met duidelijke richtlijnen en tools zodat mijn klanten het onmiddelijk konden toepassen.


Heb je nood aan correcte en snelle juridische ondersteuning?  Wil je hoge kosten door niet correct toepassen van de wetgeving vermijden? Nood aan een partner in crime bij moelijke situaties met je werknemer(s)?  Wil je weten hoe we kunnen samenwerken?  Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Proactief Juridisch  HR advies
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x