Welke acties kan een bedrijf nemen om werknemers te stimuleren en te helpen om te stoppen met roken.

Onlangs kwam in de media dat Tabakologen vinden dat het tijd is dat bedrijven maatregelen nemen om rokende werknemers te helpen om te stoppen met roken. Volgens cijfers ligt het ziekteverzuim bij rokers in Vlaanderen 1,5 x hoger tegenover niet rokers. Daarnaast kosten werknemers die rookpauzes nemen gedurende de werktijd bommen geld.

Sinds 1 januari 2006 is het verboden om op de werkvloer te roken

Maar wat kan je als bedrijf doen om rokende werknemers te helpen?

Je kan als bedrijf bijvoorbeeld tussenkomen in de onkosten van een Tabacoloog of medicatie om te stoppen met roken. Maar loontechnisch wordt dit gezien als een voordeel in natura waarop de werkgever en werknemers sociale zekerheid betalen en waarop de werknemers bedrijfsvoorheffing verschuldigd zijn.
Om dit op te lossen kan je als bedrijf een collectieve begeleiding of opleiding die ondersteunen bij het stoppen met roken aanbieden. Deze vorm wordt niet gezien als loon.

Je kan je werknemer die stopt met roken belonen met een extra dag vakantie, maar ik stel me de vraag of dit geen discriminatie is tegenover niet-rokers. En daarnaast wat doe je als de werknemer terug hervalt?

Het gebeurt vaak dat werknemers rookpauzes nemen buiten de voorziene pauzes en tijdens de werkuren, waardoor de productiviteit van de rokende werknemer lager is dan de niet-rokende werknemer. Je kan als bedrijf perfect strikte regels invoeren in je arbeidsreglement omtrent rookpauzes opnemen, of rokers verplichten om de verloren tijd weer in te halen.

Denkt je bedrijf eraan om rokers te ondersteunen bij het stoppen met roken? Wil je als bedrijf hier duidelijke regels over? Neem dan contact op en we bekijken samen wat mogelijk is.

Meer items

Je werknemer valt ziek tijdens de vakantie, moet ik dan gewaarborgd loon betalen? Waarom heb ik bij de aanwerving van mijn eerste werknemer een uitgebreide functieomschrijving nodig? Hoe het gewaarborgd loon recupereren bij derden? Mag ik als werkgever de mailbox van mijn werknemer controleren? Heeft je bedrijf geen arbeidsreglement of heb je deze al in jaren niet meer geupdate? Welke waarden draagt jouw bedrijf? Ik wil mijn werknemers belonen, maar me hier niet blauw aan betalen Wanneer moet ik mijn werknemer een woon-werkvergoeding betalen? Een functieomschrijving dat heb ik niet nodig? Sociale verkiezingen DAG X :reeds nagedacht over de inrichting en openingsuren van je stembureau? Heb jij al eens een onkostenvergoeding als een loonsopslag toegekend? Geniet van vrijstelling werkgeversbijdrage bij de aanwerving van je eerste werknemer Sociale verkiezingen, pas op! Kandidaten zijn reeds beschermd tegen ontslag, zonder dat je het weet! Ben ik verplicht om sociale inspectie toe te laten in mijn bedrijf? Wat moet je zeker opnemen in je “car policy”? Heb jij je vervangende feestdagen en collectieve sluiting voor 2020 reeds bekendgemaakt aan je personeel? 2 op de 3 werknemers toch ontslagen na langdurige ziekte Uitzendkrachten en sociale verkiezingen Gratis webinar sociale verkiezingen 2020 Wat moet je weten voor je de verkiezingen opstart! Nog geen actie genomen voor de sociale verkiezingen in mei 2020? Waarom het als KMO bedrijf voordelig is om je huidige manier van "verlonen" in kaart te brengen? Is mijn bedrijf verplicht om de sociale verkiezingen te organiseren? Waarom “gewoon” een bonus toekennen zonder je werknemers te evalueren geen goed idee is? Kortere opzegtermijnen voor nieuwe arbeidsovereenkomsten vanaf 1 mei 2018

Minneveldstraat 92 3070 Kortenberg
info@legalplushr.be
T 0496 92 42 61
WhatsApp


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x